Estetiska Injektioner

Alla estetiska injektioner på Visage utförs av Nathalie Özmen. Hon är i grunden legitimerad tandläkare och gick sin utbildning på Karolinska Institutet. Kort därefter vidareutbildade hon sig inom estetiska injektioner d.v.s botox och filler. Sedan 2012 har hon arbetat parallellt inom de olika branscherna.

VANLIGA ORSAKER TILL BEHANDLING MED BOTOX OCH FILLER:

  • Återställa förlorad elasticitet i hud p.g.a minskad kollagenproduktion

  • Korrigera asymmetrier i ansiktet, exempelvis läppar, näsa eller kinder

  • Bli av med linjer i panna, mellan brynen eller vid ögonen

  • Åtgärda ”påsar”/håligheter under ögon

  • Öka volymen i mellanansiktet

  • Mer markerade kindben eller käklinje

  • Öka volym eller endast markering av läppkontur

  • Fylla linjer mellan näsa och mun s.k. nasolabialveck.

En vanlig missuppfattning är att botox/filler uteslutande ger ett onaturligt utseende. Så är det inte. I de allra flesta fall syns det endast för den egna kunden och återger bara den spänst som förlorats med åldern. Ett naturligt resultat är det som eftersträvas i samtliga fall. Filler och botox i kombination ger ofta det bästa resultatet trots att preparaten helt och hållet skiljer sig åt. Filler är en substans som injiceras i olika hudlager. Den fyller ut och ger volym. Filler består av hyaluronsyra som finns naturligt i människans kropp. Det är ett material som används för att fylla kinderna, läpparna eller linjerna från näsan till munnen. Botox kan få en muskel, som genom dess aktivitet orsakar rynkor, att slappna av. Botox är ett litet protein som injiceras i den muskelgrupp som man vill få avslappnad. Man lägger oftast botox mellan ögonbrynen, i pannan, i horisontella linjer och för att minska kråksparkarna kring ögonen.

Botox

I alla botoxbehandlingar ingår ett återbesök/komplettering efter ca. 2-3 veckor.

1 OMRÅDE 2000:

2 OMRÅDEN 3000:-

3 OMRÅDEN 4000:-

BOTOX TOUCH-UP INOM 2 MÅNADER

* Gäller enbart efter botoxbehandlingar hos Nathalie.

1 OMRÅDE 1500:-

2 OMRÅDEN 2500:-

3 OMRÅDEN 3000:-

FILLER

LÄPPFÖRSTORING FR. 2000:-

NASOLABIALVECK/MARIONETTLINJER 3200:-

NÄSKORRIGERING 3500:-

TEAR TROUGH 3500:-

KINDER 3500:-

FRÅGOR OCH SVAR

Kan alla behandla rynkor med botulinumtoxin?

Nej, man behandlar inte personer som är gravida eller som har neurologiska sjukdomar med nedsatt muskelkraft, t.ex. Myastenia gravis.

Vilka är de vanligaste biverkningarna vid rynkbehandling?

Då man injicerar med en tunn nål får man ibland ett litet blåmärke som syns en dryg vecka. De första dagarna ser man ibland lite rodnad eller svullnad, och lätt klåda eller ömhet förekommer. Detta gäller både behandling med fillers och botulinumtoxin. Vid botulinumtoxin kan några få procent få övergående huvudvärk någon av de första dagarna.

Kan man bli förlamad om något går fel?

Nej.

Hur påverkas kroppen av att spruta in Botumlinumtoxin?

Botolinumtoxin är ett beprövat läkemedel som använts inom sjukvården sedan 1982, t ex för att behandla muskelkramper, smärttillstånd, spasticitet, migrän och svettbehandlingar. För dem som lider av spasm, görs denna typ av behandling regelbundet var 3-4 månad livet ut för att de ska få ett lugnare liv. Botolinumtoxin blockerar signalen mellan nerv och muskel eller svettkörtel. Efter några månader avklingar effekten och tillståndet återgår till ursprungsläget.

Hur länge varar effekten av botulinumtoxin på rynkor?

I genomsnitt varar behandlingen 3-5 månader och de flesta går ungefär var 4:e månad och gör behandling. Vad händer om man slutar göra behandlingar? Ansiktet börjar åldras från den punkten man var innan man började behandlingarna. Med fillers eller botulinumtoxin kan man ta ”en paus” i sitt rynkåldrande.

Kan man träna som vanligt?

Man bör ta det lugnt med svettig träning det första dygnet för att undvika oönskade effekter.

Kan man sminka mig som vanligt efteråt?

För att undvika risk för infektion kan man vänta med täckande smink, läppstift det första dygnet. Botox är ett nervgift.

Förstörs nerverna om man får upprepade behandlingar med detta?

Nej, botulinumtoxin förstör inte nerver. Däremot förhindrar toxinet nerven att signalera till musklerna under en period. Det är under denna tid som man blir torr efter behandlingen. Däremot återkommer besvären eftersom de små nervändslutet där Botox verkar, alltid reparerar sig och återfår sin funktion.

Vad är fillers?

Fillers är ett samlingsnamn på olika typer av estetiska hudutfyllnadsmedel som används för att jämna ut rynkor, större veck eller för att t ex skulptera kindben, läppar, haklinje, örsnibbar mm. Fillers består av hyaluronsyra. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen, framför allt i huden där den binder vatten, vätska, fukt och skyddar cellerna. Hållbarheten varierar men normalt är att underhålla var 6-12 månad beroende på muskelaktiviteten i det behandlade området.

Kan alla behandlas med fillers?

Nej, inte personer som är gravida, ammar eller har sår i området som ska behandlas, t.e.x herpes.

Vilka är de vanligaste biverkningarna vid rynkbehandling med fillers?

Eftersom man injicerar med en tunn nål så kan man ibland få ett litet blåmärke som syns en dryg vecka. De första dagarna ser man ibland lite rodnad eller svullnad, och lätt klåda eller ömhet förekommer. Man kan även få lättare huvudvärk 1-2 veckor efter behandling.

Gör det ont att göra en filler-behandling?

Vi behov lägger vi på en bedövningskräm, men oftast behövs inte ens det då även fillern innehåller bedövningsmedel.

När ser jag resultat av behandlingen?

Resultatet syns omgående, men det tar upp till 2 veckor innan eventuell svullnad har lagt sig och man ser slutresultatet.

Vad händer om man slutar göra behandlingar?

Ansiktet börjar åldras från den punkten man var innan man började behandlingarna. Med fillers eller Botulinumtoxin kan man ta ”en paus” i sitt rynkåldrande.

Kan man ta bort hyaluronsyra om man ångrar sig?

Ja, hyaluronsyrebaserade fillers kan lösas upp genom att injicera ett enzym som snabbt bryter ned produkten och därigenom återställer utseendet inom 48 timmar. Ibland kan detta behöva upprepas.

Finns det några risker eller biverkningar med fillers?

Fillers är en säker produkt. Reaktioner mot produkten är sällsynta. Injektionsrelaterade reaktioner förekommer, vilket kan uppstå vid alla sorters injektioner. De vanligaste är lätt rodnad, svullnad, klåda, blåmärken, smärta och ömhet. Reaktionerna är vanligen milda till måttliga och försvinner oftast inom kort efter injektionen. Vanligtvis försvinner de av sig själva inom en eller två dagar efter behandlingen, men efter vissa behandlingar kan de vara längre, ibland ända upp till två veckor. Efter en läppförstoring kan dina läppar vara svullna i upp till en vecka. Kontakta din behandlare vid kraftigare reaktioner eller om de pågår längre än en vecka. Som vid alla injektioner finns en liten infektionsrisk. Lokala inflammationsreaktioner, beskrivna som milda till måttliga och som vanligen reglerar sig själva inom två veckor, har rapporterats, men sällan. För mer information och förklaringar om biverkningar, vänd dig till din behandlare.

Kan man få fylliga läppar som ser naturliga ut?

Målet är att alla behandlingar alltid skall ge ett resultat som ser naturligt ut. Om utgångsläget är mycket små läppar kan det var en god ide att göra behandlingen stegvis för känna efter vad som känns bra.

Kan man göra en behandling med filler om jag har gjort en laserbehandling eller kemisk peeling?

Ja, men om du nyligen fått en laserbehandling eller gjort en kemisk peeling är det bra att vänta tills området är fullständigt läkt och huden är som vanligt igen. Rådgör med din behandlare.

Kan man sola efteråt?

Man bör inte exponera det behandlade området för varken extrem värme, t.e.x solarium, bastu eller extrem kyla den närmaste veckan för att undvika risken för inflammation.

Kan man träna som vanligt?

Man bör ta det lugnt med svettig träning de närmaste dagarna för att undvika risk för infektion eller förlängd inflammation och svullnad.

Kan man sminka mig som vanligt efteråt?

För att undvika risk för infektion kan man vänta med täckande smink, läppstift det första dygnet.

Kan man behandlas med filler om man har munsår-herpes?

Om du har återkommande herpes finns det en risk att en inflammatorisk reaktion kan uppstå och ett herpesanfall kan utlösas. Man kan förbehandla med receptbelagd medicin för att undvika ett utbrott.

Hur gammal måste man vara för att behandlas?

Man ska vara myndig, alltså 18 år.

Om man tar blodförtunnande mediciner, kan man behandlas med filler ändå?

Det är viktigt att du berättar om du äter någon form av blodförtunnande läkemedel ellerhälsokostpreparat, exempel Omega 3. Vi hjälper dig att göra en bedömning i samråd med din läkare, om det är lämpligt att utföra behandlingen eller inte. Äter du Omega 3, eller preparat som innehåller acetylsalicylsyra kan du göra ett uppehåll två veckor före behandling.

Vad är en Touch Up?

En påfyllningsdos eller justering som kan göras efter två-fyra veckor för optimalt resultat. Undersökningar har gjorts som visar på ett förlängt resultat.