Hårborttagning

VAXNING

Hår har olika tillväxtfaser och växer i cykler. Detta innebär att håren växer omlott så att vi inte är hårfria respektive håriga i perioder. Detta gör också att man ibland kan uppleva att håret kommer tillbaka snabbare efter behandling en gång och långsammare vid ett annat behandlingstillfälle. Det beror helt enkelt på i vilken fas merparten av håren befann sig i vid det tillfället. Tänk på att det kanske inte blir silkeslent de första gångerna du vaxar, det kan finnas korta hår kvar som ännu inte blivit långa nog att komma med i vaxet.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:

 • För att få tillfredställande resultat bör håret vara minst 4 mm långt, detta motsvarar ca 2 veckors utväxt.

 • Undvik att raka mellan vaxningarna. När man vaxar växer håret ut mjukt, det blir glest och resultatet håller sig i ca fyra veckor. Rakar man får man stubb, eftersom man skär av håret i stället för att rycka upp det med roten.

 • Smörj ej in huden innan vaxningen. Fett på huden gör det svårare för vaxet att fästa på hårstråna.

 • Träna inte på ett dygn. Vid träning svettas vi och saltet irriterar hårsäckarna. Sola absolut inte på 24 timmar. När vi ryckt upp håret med roten är hårsäcken öppen och sol direkt på dessa kan orsaka irritation, svullnad och röda prickar som tar lång tid att försvinna.

 • Inga bad i klorerat vatten på ett dygn efter vaxning. Klor kan irritera hårsäckarna och bakterier i pooler kan ge röda prickar.

 • Efter behandlingen smörjs en antiseptisk och lugnande kräm på det behandlade området. Fortsätt gärna med detta i en vecka efter behandling, speciellt om du har problem med inåtväxande hår och hårsäcksinflammation.

 • Undvik parfymer och oljor direkt efter vaxning då detta kan verka hudirriterande.

HELA BEN 700:-

HELA BEN + BIKINI 760:-

HALVA BEN 490:-

HALVA BEN + BIKINI 570:-

BIKINI 410:-

AXILLER 410:-

BRASILIANSK 530:-

ARMAR 480:-

RYGG/BRÖST 550:-

ÖVERLÄPP/HAKA 290:-

ANSIKTE 450:-

Vaxa inte ansiktet om du äter starka mediciner som påverkar huden, t.e.x Roacutan.

IPL PERMANENT HÅRBORTTAGNING

IPL står för ”intensivt pulserande ljus”, det är ett bredspektrat ljus med flera våglängder. Genom rätt filtrering av ljuset, energi och hastighet värmer ljuset upp vävnaden och påverkar då hårväxt, hudens struktur (linjer, rynkor) och färg (blodkärl och pigmentfläckar). De olika ljusen behöver ett upptagningsämne som melanin, hemoglobin eller vatten för att kunna fungera. Ljuset går via hudytan där det omvandlas till värme, det sprider sig därefter ner till dermis (andra hudlagret) och beroende på inställning så söker sig ljuset antingen till blodkärl (hemoglobin), hårfolliklar, pigmentfläckar (melanin) och kollagen. Vad som är viktigt är att hudområdet som ska behandlas inte är för mörkt/solbränt, då kommer ljuset absorberas av hudytan och risken att bränna huden ytligt istället för djupare ner i vävnaden är stor.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

När det gäller hårborttagning med IPL använder vi oss utav det röda ljuset som absorberar pigmentet (melaninet) i hårstrå och hårsäck och omvandlas till värme. Vid 70 grader Celsius förstörs proteinet ide hårceller och hårsäckar som befinner sig i den aktiva (anagena) fasen av växtcykeln, dvs. då håret har sin växtfas och kan behandlas. Under den angena fasen förbinds hårsäckens rot med hårets tillväxtceller och ett nytt hår kan börja växa. Proteinsäcken runt hårstrået ger näring till cellerna som bildar hårstrået. När man värmer upp proteinet denaturerar det vilket leder till att tillväxtcellerna inte får någon näring och dör.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?

Det varierar från person till person och vilket område som behandlas. Vanligast är mellan 4-8 behandlingar med ett behandlingsintervall på 6-8 veckor, detta kan dock justeras individuellt.

VEM KAN INTE BEHANDLAS MED IPL?

Värt att nämna är att håret måste innehålla pigment för att kunna behandlas, metoden fungerar tyvärr inte på väldigt ljusa och gråa hårstrån. Även rött hår kan vara svårt att behandla då det innehåller för lite svart pigment.

ANDRA KONTRAINDIKATIONER:

 • Cancer

 • Epilepsi

 • Hudutslag på behandlingsområdet

 • Tatuering på behandlingsområdet

 • Intag av vissa mediciner tex antibiotika, johannesört

 • Nysolad hud

DIATERMI/ EPILERING Minimum 10min 480:-

Därefter 40:-/ 5min

PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Diatermi är en permanent hårborttagningsmetod för områden med mindre, ljusare och finare hår. Hakan, överläppen och brösten är exempel på områden där diatermi prioriteras som behandlingsmetod. Med diatermi (epilering) kan man enkelt och smidigt avlägsna generande hårväxt genom att med en väldigt tunn nål gå in i hårsäcken och bränna bort näringstillförseln med växelström så att hårsäcken slutar växa. Man kan även avlägsna utvidgade blodkärl och fibromer med hjälp av epilering.

TRÅDNING

VAD ÄR TRÅDNING?

En hårborttagningsmetod från mellanöstern som tar bort hårstråna med roten. Man tvinnar en ren, tunn bomullstråd och drar den på ett speciellt sätt över huden så att alla strån följer med, även små tunna fjun.

GÖR DET ONT?

Alla är olika känsliga, men ju grövre hårstrån man har desto mer känns det.

HUR SER MAN UT EFTER?

Huden blir röd när man trådar, det är individuellt hur mycket, vissa blir väldigt röda andra inte alls. Huden kan kännas lite varm och stram. De flesta personer får slutresultatet så fort rodnaden lägger sig. På känslig hud kan det efter ett par dagar uppstå små finnliknande utslag som försvinner efter 3-7 dagar. Detta är även vanligt när man vaxar. Dessa utslag kommer oftast enbart de första gångerna man trådar, sedan vänjer huden sig.

HUR LÄNGE HÅLLER DET?

Det är olika hur snabbt håret växer, i ca 3 veckor brukar de flesta vara helt hårfria men på vissa tar det ännu längre tid.

ÖGONBRYN 30min 300:-

ÖVERLÄPP/HAKA 30min 290:-

ÖGONBRYN OCH ÖVERLÄPP 30min 360:-

ANSIKTE 45min 450:-